Tingelbergin

Tervetuloa Tingelbergin kenneliin!

Kennel Tingelbergin on ollut perustettu loppuvuodesta 2002. Nimi tulee ensimmäisen kääpiöpinserini Tinkan nimestä, jonka eräs ystäväni muutti aateliseen muotoon – von tinkelberg.
Minä, ihminen tämän kennelnimen takana olen Salme Räsänen, syntynyt vuonna 1974 Kotkassa. Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi (AMK) ja suoritan parhaillaan Eläintenkouluttajan ammattitutkintoa. Asumme Kajaanissa. Kumppanini kaikissa koiratouhuissa on avopuolisoni Mikko.
Olen ollut hyvin eläinrakas ja koirien kanssa tekemisissä pikkutytöstä asti, jolloin harras tehtäväni oli ulkoiluttaa naapuruston koiria ja jatkuvasti kinuta omaa sellaista. Nuorena harrastin aktiivisesti myös ratsastusta ja hoidin hevosia paikallisella ratsastuskoululla. Ensimmäinen oma koira, pitkäkarvainen collie Black Whortleberry Myrna ”Myrna” tuli meille ollessani 15 vuotias. Nuorella handlerilla oli intoa osallistua kaikkiin mahdollisiin koirakarkeloihin enemmän kuin koiralla. Valitettavasti Myrtsi tykkäsi enemmän kotona makoilusta ja mökkielämästä kuin koira-aktiviteeteista. Niinpä tuo harrastustoiminta hiipui. Omaan kotiin muuttamisen jälkeen elämääni saapuikin sitten ilostuttamaan omat koirat, Tinka ja myöhemmin Papu sekä edelleen kasvava lauma, joista on alkanut Tingelbergin tarina.
Jalostusvalinnoissani haluan kuitenkin korostaa koiran terveyttä ja luonnetta sekä harrastusominaisuuksia. Meillä koirat elävät kotona samoissa tiloissa kuin ihmisetkin. Pennut kasvavat samalla tavalla kaikkien äänien, ihmisten ja toisten koirien keskellä. Vapaa-aikamme kuluukin suurelta osin näissä eläimellisissä tunnelmissa.