Agility

Agility on koiran ja ohjaajan yhteistä, vauhdikasta, hauskaa ja mukaansatempaavaa yhteistyötä. RumaRakin agilityryhmissä voi agilitya harrastaa ihan sillä tavoitteella ja tavalla joka sinulle sopii. Agilitykoulutuksissa tehdään koirilletasku turvallisia ja opettavaisia harjoituksia tason mukaan. Tervetulleita ovat kaikki koirat ikään, rotuun, kokemukseen, tavoitteisiin tai varsinkaan karvoihin katsomatta.

Ainoat edellytykset agilityn harrastamiselle on, että koira on terve, rokotettu SKL:n ohjeiden mukaan ja pystyy harjoittelemaan tarvittaessa ilman hihnaa muiden koirien läsnäollessa. Siispä perustottelevaisuus riittää. Häiriöherkille koirille, jotka eivät vielä kykene ryhmäharjoitteluun, voimme tarjota yksityiskoulutusta, jotta pääset kokeilemaan miltä agility tuntuu.
Agilitykoulutusten maksuvälineinä voi käyttää osallistujan omia Smartum-, Tyky- tai Virikeseteleitä. Muihin koulutuksiin ja kursseihin nämä maksuvälineet eivät käy (asia tarkastettu palveluntarjoajilta).

Agilitykoiran ura RumaRakilla ja opeteltavat taidot

Lyhytkurssit:

Agilityn esikoulu. Paikallaolo ja lähtökäsky, estefokus ja esteen tarjoaminen, ohjauksen seuraaminen. Hyppy, putki, tasapainon hallinta, taipumistyöskentelyn alkeet. Hyvä motivaatio ja suhde ohjaajaan kanssa.

Agilityn alkeiskurssi tai Agilityn pentukurssi. Hyppy, rengas, muuri, pituus, putki, pussi, pöytä. Ohjaamisen perusasiat, estefokus ja esteen tarjoaminen, eteneminen palkalle, lähtöharjoittelu. Hyvä motivaatio ja suhde ohjaajan kanssa.

Agilityn jatkokurssi. Alkeiskurssin taitojen vahvistaminen, kertaaminen ja soveltaminen. Ohjaamisen perusteita, rytmitystä, puolenvaihtoja ja irtoamista.

Kontaktikurssi ja pujottelukurssi. Kontaktiesteiden ja pujottelun opettelu.

Ohjaustekniikkakurssi. Ohjaamista helpottavia ja tehostavia menetelmiä sekä niiden soveltamista eri tilanteisiin ja esteille.

Hyppytekniikkakurssi. Koira opettelee hyppäämään oikein.

Viikkokoulutukset:

Pennut. Ohjaajan ja koiran yhteistyön ja suhteen vahvistaminen, hyvän motivaation ylläpito. Perustottelevaisuus, liiketuntoharjoittelu iän ja taitojen mukaan. Esteosaamisen parantaminen ja kontaktiharjoittelun alkuopetus. Estefokuksen ja radanlukutaidon kehittäminen. Ohjauksen lukeminen ja ohjausvihjeiden opettelu.

Hyppyryhmä. Koiran hyppytaitojen opettelu ja vahvistaminen. Häiriöharjoittelu ja taitojen soveltaminen lajikohtaiseen työskentelyyn.

Mölli-1 lk. Esteosaamisen parantaminen, ohjaamisen ja yhteistyön vahvistaminen, vauhdin ja motivaation ylläpito, kilpailusääntöjen opettelu ja kilpailuvalmiuden saavuttaminen.

2-3 lk. Koiran ja ohjaajan taitojen kehittäminen tason mukaisesti.

Valmennusryhmä:

Yksilöllistä valmennusta koiran, ohjaajan ja koirakon yhteistyön edellyttämällä tavalla kohti asetettuja tavoitteita.