Hyppytekniikka

manta_hifi

Hyppytekniikassakoira opettelee annettujentehtävien avulla käyttämään
kehoaan oikein. Se arvioi matkaa, vauhtia, ponnistuspaikkaa, reittiä, voimaa, painonsiirtoa jne. löytääkseen optimaalisen tavan suorittaa hyppy.

Harjoitukset sopivat kaikentasoisille koirille. Osallistuvan koiran tulee olla terve ja normaalipainoinen. Myös pennut (vähintään 6 kk) voivat tehdä hyppyharjoituksia turvallisesti opetellen oman kehon toimintaa.

Hyppytekniikan peruskurssi

Hyppytekniikan peruskurssi on kaksipäiväinen. Ensimmäisen päivän harjoitukset koostuvat perushyppyharjoituksista, joissa mitataan ja tarpeen mukaan kehitetään koiran tapaa hypätä. Peruskurssin toisena päivänä tehdään arviointiin (korkeus, etäisyys) liittyviä harjoituksia. Agilityn ohjaus- ja rataharjoittelu sekä PK- tai tokoesteen täysimittainen harjottelu eivät kuulu peruskurssin ohjelmistoon. Kaikki peruskurssin harjoitteet tehdään esteillä, joissa on putoavat rimat.

Hinta 770 eur / 2 pv + matka- ja majoituskulut. Kurssille mahtuu 12 koirakkoa.

Hyppytekniikan jatkokurssi

Jatkokurssilla keskitytään lajinomaisiin hyppyharjoituksiin (agility / PK / TOKO). Agilitykoiralle aiheita ovat taipuminen, ohjaajan liikehäiriön lisääminen ja radanomaiset hyppyharjoitteet. PK- ja TOKOkoirille harjoitukset keskittyvät lajin vaatiman umpiesteen suorituksen opettelemiseen.

Jatkokurssin pituus voi olla yhdestä kerrasta jatkuvaan hyppyvalmennukseen. Harjoitteet tehdään yksilöllisesti osallistuvien koirien tason, taitojen ja tavoitteiden mukaan.

Hinta 425 eur / pvä + matka- ja majoituskulut. Yhdelle päivälle mahtuu 12 koirakkoa. Pidemmistä hyppyvalmennusjaksoista voit kysyä tarjouksen.

Kouluttajana Salme Räsänen, joka on suorittanut Hyppytekniikkakouluttajien koulutuksen Vappu Alatalon opissa.